Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Marketing munkatárs lett a világbajnok sportlövő

Szöveg: Szűcs László |  2010. november 5. 8:53

Október 1-től a HM Zrínyi Kft. munkatársa Sidi Péter, az ország egyik legismertebb és legsikeresebb sportolója, akit a nemzetközi szövetség idén januárban megválasztott a világ legjobb sportlövőjének. Az öt éves együttműködés során mindkét fél kölcsönösen nagy előnyökben reménykedik.

Péter – aki néhány órával korábban tért haza a müncheni világkupa döntőről, amelyen egy ezüst és egy bronzéremmel gazdagodott medálgyűjteménye – a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: a HM Zrínyi Kft-vel október 1-jén megkötött szerződése öt évre szól, ez idő alatt a cég marketing munkatársaként tevékenykedik.

Legfőbb feladata az lesz, hogy a katonák és leendő katonák, a hont és annak védelmét szeretők körében népszerűsítse az általa is űzött, rendkívüli szépségű sportot. Emellett pedig – tette hozzá – abban is bízik, hogy „reklámarcként" sikerül elérnie: egyre többen lesznek kíváncsiak a Magyar Honvédségre, a katonák munkájára, és természetesen a Zrínyi Kft. tevékenységére is.

Az aláírt szerződés értelmében Péter évente 50-60 olyan rendezvényen vesz majd részt, amelyeket a Zrínyi Kft. szervez, rendez. A tervek szerint az első ilyen „közös megjelenésre" januárban kerül sor.

– Már nagyon várom a debütálást új munkatársi színeimben! Az elkövetkező öt év alatt leginkább azt szeretném elérni, hogy Magyarországon is olyan népszerű legyen a sportlövészet a katonák körében, mint mondjuk az Amerikai Egyesült Államokban. A US Army Shooting Team-re rendkívül büszke az egész amerikai hadsereg és a katonák is – mondta Péter, akitől megtudtuk: tervei között szerepel az is, hogy indul katonai versenyeken, például a katonai világjátékokon. Mégpedig, véleménye szerint, komoly éremeséllyel, nemhiába ő a 300méteres versenyszám világcsúcstartója…

A világ-, és Európa-bajnok sportlövő az új feladat, a marketing munka mellett továbbra is minden erejével a sportlövészetre koncentrál, hiszen 2011-ben szeretné megismételni az idei esztendőben elért jó eredményeit – ebben a „munkaadója" segítségére is számíthat.

Péter büszke arra, hogy 2010-ben a világ legjobb sportlövőjének választották, valamint arra is, hogy az idei versenyek után messze vezeti a világranglistát, közel kétszer annyi pontja van, mint a második helyezettnek.

(Mi, a Zrínyi Kft. munkatársai nagyon büszkék vagyunk arra, hogy közös célokat találtunk, vele „egy levegőt szívunk".)

Fotó: Sidi Péter magánarchívuma