Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megtízszerezik a katonák számát az utcákon

Szöveg: honvedelem.hu / MTI |  2009. január 25. 7:30

Az olasz kormány azt tervezi, hogy hamarosan megtízszerezi a városokban a közbiztonságra felügyelő katonák számát, és szigorítja az ellenőrzéseket.

Silvio Berlusconi miniszterelnök bejelentette: február elejétől a tízszeresére emelik “a bűnözés megfékezése végett" a városok utcáin szolgálatot teljesítő katonák számát. Tavaly augusztus óta a hadseregnek mintegy 3000 tagja járőrözik a nagyobb városokban. Jelenlétük, fellépésük “kiváló eredménnyel járt" – állította a jobbközép kormány feje.

Belügyminisztere hasonlóan értékelte a tavalyi döntés hozadékát. Mint Roberto Maroni hozzátette, az “erősítés" egy részét a városokat övező térségekbe vezényelnék “még hatékonyabb ellenőrzés" céljából.

Maroni arról is beszélt, hogy a kormány 100 millió eurós különalapot hozott létre a városi közbiztonság javítása céljára. Ebből finanszíroznák többek között újabb térfigyelő videokamerák és felvevő berendezések vásárlását.

A kormány lépését egy brutális eset kényszerítette ki. Csütörtökön este Guidoniában, Rómától mintegy 30 kilométerre egy gépkocsijában ülő fiatal párt külföldiek támadtak meg. Az öt támadó kirángatta a fiatalokat az autóból, a férfit bezárták a csomagtartóba, a nőt pedig mind az öten megerőszakolták.

Címkékjárőr