Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Összekötők értekezlete

Szöveg: Zilahy Tamás |  2012. március 23. 9:19

Március 21-én került sor a Honvéd Kulturális Központban a budapesti és a főváros környéki katonai szervezetek, intézmények összekötőinek, kommunikációs tisztjeinek soron következő értekezletére, amelyet dr. Papp György Bálint, a HM Protokoll, Rekreációs és Kulturális Főigazgatóság (HM PRKF) főigazgatója hívott össze.

A mintegy kétórás megbeszélés során a résztvevők tájékoztatást hallgathattak meg a humánszolgáltató intézményrendszert érintő változásokról, valamint a Honvéd Kulturális Központ idei terveiről, programjairól.

Mint elhangzott: az üdültetés területén a rekreáció kerül előtérbe, s elsősorban az aktív állomány – főként a missziókban szolgált – hivatásos és szerződéses katonák igényeit igyekszenek kielégíteni. Nem megfeledkezve természetesen a köztisztviselőkről, közalkalmazottakról és családtagjaikról, valamint a nyugállományúakról sem. Idén is lesznek szünidei gyermektáborok, amelyek költségtérítésénél figyelembe veszik a szociális helyzetet is – elsősorban a nagycsaládosok esetében. Jó hír, hogy ebben a szezonban újból lesz lehetőség külföldi üdülésben, csereüdültetésben való részvételre.

A Honvéd Kulturális Központ az aktív állományú katonák igényeit helyezi előtérbe, de ugyancsak figyelemmel lesz a családokra, kisebb-nagyobb közösségekre is. Az elsődleges cél: sokoldalú, hasznos időtöltést, színvonalas, de megfizethető szolgáltatást nyújtani az igényjogosultaknak.

A kultúrára, mecenatúrára idén is áldoznak, lesznek alkotótáborok, kiállítások, vetélkedők, tanfolyamok, képzések, és kulturális pályázatokat is hirdetnek. Szeretnék a társas összejövetelek révén a közösségi életet tovább élénkíteni, ugyanakkor még többet tenni a honvédelmi nevelés, a katonai – főként hadtudományi, hadtörténeti – ismereterjesztés érdekében, ezért előadássorozatokat, könyvbemutatókat, író-olvasó találkozókat szerveznek. Tovább kívánják fejleszteni a könyvtárat is: bővítik a mintegy 74 ezres könyvállományt, és hetvennél több folyóirat áll majd rendelkezésére az olvasóknak, akik idén is kedvezményes áron lehetnek tagjai a könyvtárnak.

A ház vendéglátásában tervezett kedvező változások szintén elsősorban az igényjogosultakat és a regisztrált vendégeket érintik majd. Hamarosan akár 50 százalékos árcsökkenést is tapasztalhatnak majd a Regiment étterem termeibe betérő vendégek, természetesen változatlan választék, színvonal, kiszolgálás és körülmények mellett.

A mintegy 20 főnyi összekötői testület ezután kérdéseket tett fel, javaslatokat fogalmazott meg, véleményével, ötleteivel segítette a ház munkáját. Az intézmény vezetői, képviselői többször hangsúlyozták: folyamatosan számítanak a segítő véleményekre, tanácsokra és mindenekelőtt az együttműködésre, amelynek célja, hogy minél többen vegyék igénybe szolgáltatásaikat. Akik igényelték, azokat a ház munkatársai körbekalauzolták az épületben, megmutatva a különböző kiállítótermeket, előadókat, klubhelyiségeket.

Fotó: A szerző felvételei