Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tábornoki látogatás a koszovói békefenntartóknál

Szöveg: Papp Béla főhadnagy |  2013. október 22. 14:17

A nemzetek közötti kiváló együttműködés folytatására hívta fel a figyelmet prof. dr. Grósz Andor orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke az MH KFOR Kontingens kilencedik váltásának tett szakmai látogatása során.

A pristinai Slim Lines táborba látogató küldöttség tagjai dr. Horváth Péter orvos ezredes, az MH Egészségügyi Központ szakértője, Feil Tamás mérnök ezredes, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szakértője, dr. Nagy Marcell orvos százados, az MH Közegészségügyi és Járványügyi Szolgálat járványügyi szakértője és Cameron B. Shirley őrnagy, az Amerikai Egyesült Államok légierő attasé helyettese voltak.

1595961702

Grósz dandártábornokot és kíséretét Kovács Attila alezredes, a kontingens parancsnoka és dr. Lengyel Attila ezredes, a kontingens orvosa fogadta a pristinai repülőtéren. A táborba érkezés után a KTM közös portugál-magyar zászlóalj által használt eszközök, fegyverek statikus bemutatóját tekintette meg a küldöttség a zászlóaljparancsnok helyettesének vezetésével. Ezt követően a kontingens parancsnoka, a kontingens orvosa és a prizreni német tábori kórházban szolgálatot teljesítő labor szakasszisztense adott tájékoztatást és jelentett a műveleti területről, valamint az egészségügyi ellátás aktuális helyzetéről, kihívásairól, a felmerült nehézségekről, és ezek megoldásának lehetséges irányairól.

A délutáni órákban Slim Lines tábor egészségügyi központjának megtekintése következett, ahol a központ állománya számolt be a napi munkavégzésről és a portugál egészségügyi személyzettel való együttműködésről.

1595961702

Fotó: a szerző felvételei