Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

könyvbemutató

RT1_8943

Emlékkönyv a doni áttörés 80. évfordulójára

2023. január 17. 19:17

„A Doni hősök kalendáriuma – Emlékkönyv a doni áttörés 80. évfordulója alkalmából” címmel jelentetett meg kiadványt a budapesti Heraldika Kiadó. A számos archív felvétellel gazdagon illusztrált kötet bemutatóját – amely a Honvédelmi Minisztérium Katonai Örökség Főosztály és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum együttműködésében valósult meg – január 17-én, kedden tartották meg a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban.

_DSCF1801

A szeretet erősebb, mint a gonoszság

2022. december 16. 7:43

„Lourdes a megtérés és az Istennel való találkozás helye, ahol Mária alakjának tündöklésében Isten irgalmassága mutatkozik meg, ahol Isten szépsége megtapasztalhatóvá válik a forrás tiszta vize és a gyertyák világító fénye által. Lourdes arra tanít, hogy a szeretet erősebb, mint a gonoszság” – írja Berta Tibor dandártábornok, katolikus tábori püspök a „Lourdes” című zarándokútikönyv előszavában. Koncz Attila újságíró munkáját december 14-én, szerdán mutatták be Budapesten, az Ávilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplomban.

8_a_honvedtisztkepzes_iranyitoinak_arckepcsarnoka_2022-2

Emberségről példát, vitézségről formát

2022. október 24. 15:07

„A honvédtisztképzés irányítóinak arcképcsarnoka” címmel jelent meg Balla Tibor ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) oktatójának, kutatóprofesszorának, a Magyar Tudományos Akadémia doktorának műve, amely „A magyar királyi Honvéd Ludovika Akadémia igazgatói és parancsnokai, 1872–1945" alcímet viseli. A kötet a magyar nemzeti tisztképzés 150. évfordulójának alkalmából a Ludovika Egyetemi Kiadó gondozásában jelent meg, bemutatóját a Ludovika Egyetemi Központi Könyvtár Perjés Géza Termében tartották október 19-én.

02_DSC_0013

Budapesten is bemutatták Gunesch János harctéri- és hadifogoly naplóját

2022. október 10. 14:24

A szeptemberi, olaszországi, a Doberdó-fennsíkon, San Martino del Carsóban és Scandiánóban rendezett könyvbemutatót követően október elején Budapest Főváros Levéltárában mutatták be a Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány és az olasz Gruppo Speleologico Carsico San Martino del Carso szervezet által közösen kiadott, Gunesch János olasz harctéren és hadifogságban írt naplójából készült magyar és olasz kétnyelvű könyvet.

09_IMG_9529

Kétnyelvű, első világháborús hadifogolynaplót mutattak be Olaszországban

2022. szeptember 18. 9:59

A magyar Nagy Háború Kutatásáért Közhasznú Alapítvány és az olasz Gruppo Speleologico Carsico San Martino del Carso szervezetek közös kiadásában az elmúlt hetekben két nyelven jelent meg Gunesch János, a m. kir. budapesti 1. honvéd gyalogezredben szolgált fővárosi mesterember harctéri- és hadifogolynaplója.

romanelli nyito

Egy olasz katona emlékezete a Tanácsköztársaság idejéből

2022. június 28. 19:38

A Ludovika Egyetemi Kiadó gondozásában jelent meg Guido Romanelli olasz alezredes visszaemlékezéseit tartalmazó kötet, melynek fordításáról, történelmi hitelességéről és tartalmáról tartottak kerekasztal-beszélgetést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Főépület Széchenyi Dísztermében, június 22-én.