Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fejlődik a haderő

Az elmúlt hét kiemelt cikkei

Szöveg: honvedelem.hu |  2022. március 28. 9:25

Összeállításunkban az elmúlt hét kiemelt cikkeit olvashatják.

Újabb mérföldkő a hazai hadiipar történetében

Olyan jó katonák kellenek, amilyen jók az eszközeink! – fogalmazott beszédében Orbán Viktor miniszterelnök a Rheinmetall Hungary Zrt. gyárépületének és elkészült moduljainak ünnepélyes átadásán március 26-án, szombaton, a ZalaZONE ipari parkban. A zalaegerszegi ünnepségen jelen volt dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter, dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, nemzeti fegyverzeti igazgató is.

A teljes cikk itt érhető el.

IMG_6663

Hiúzok ugrásra készen

2020 szeptemberében jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, hogy Zalaegerszegen Lynx – azaz Hiúz – gyalogsági harcjárműveket gyártó üzem létesül. Dr. Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos szerint a hadiipar újra komoly tényező lesz a hazai gazdaságban. Lássuk hogyan!

A teljes cikk itt érhető el.

Kismartoni_archív_borító

Többnemzeti lett a magyar zászlóalj-harccsoport

Szárazföldi erőkkel is erősíti védelmét a NATO a keleti szárnyán. A részletekről a NATO-csúcstalálkozón részt vett Benkő Tibor honvédelmi miniszter számolt be Budapesten, március 24-én.

A teljes cikk itt érhető el.

IMG_6486
Címkékhonvédelem