Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Paradigmaváltás előtt a Magyar Honvédség

Szöveg: MH SZHB |  2010. október 14. 20:26

Paradigmaváltásra van szükség a Magyar Honvédségben, de a változások előtt a katonák véleményét is figyelembe veszik – jelentette ki Dr. Szarka Gábor, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke katonai szervezetek és a szolnoki bázis katonáinak képviselői előtt.

A NATO Különleges Műveleti Alaptanfolyam kibocsátó ünnepségét követően Dr. Szarka Gábor, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke és Csampa Zsolt, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának alelnöke, országgyűlési képviselő tett látogatást a szolnoki Ittebei Kiss József Hadnagy Helikopter Bázison. A látogatáson kötetlen beszélgetést folytattak a katonai szervezetek vezetőivel, zászlóalj-parancsnokokkal, illetve valamennyi rendfokozat képviselőjével. A kabinetfőnök és az alelnök meghallgatta az állomány véleményét az előmeneteli rendszerről és a kiszámítható pályaképről. Szó volt – többek között – a repülőműszaki tiszthelyettes- és tisztképzésről, a különleges műveleti beosztásra történő kiválasztásról, a kiképzés nehézségeiről, a szerződéses legénységi állomány maximális szolgálati idejének meghosszabbításáról, az állománytáblák felülvizsgálatáról.

A kabinetfőnök elmondta, hogy szükségesnek tartja a paradigmaváltást a Magyar Honvédségben, és hangsúlyozta, hogy a változtatási javaslatok kidolgozása előtt elengedhetetlen az állomány véleményének, álláspontjának megismerése. A beszélgetés végén a vendégek köszönetüket fejezték ki az őszinte szavakért és javaslatokért.

1595908567
1595908567