Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Karácsonyi focikupa

Szöveg: Pethő Zsolt |  2011. december 14. 17:25

Karácsonyi focikupát rendezett az MH 5. Bocskai István Lövészdandár, valamint a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium. A december 12-i sporttalálkozón öt középiskola legkiválóbb tehetségű focitudósai, valamint a 24. Bornemissza Gergely Felderítő-zászlóalj és a 39. Lövészzászlóalj futballszerető és -értő katonái vettek részt.

A rendezvényt a szervezők hagyományteremtő szándékkal hívták életre, s ezzel csatlakoztak a KatonaSuli programhoz, hiszen a focikupa nem titkolt célja volt a dandár képzett katonái és a felnövekvő fiatal honvédpalánták egy közösséggé szervezése.

A bajnokságon a szervezőkéin kívül a kezdőkörnél felsorakoztak a Szent József Gimnázium és Kollégium, a Deák Ferenc Középiskolai Kollégium, az I. Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, a Vay Ádám Szakközépiskola és Kollégium csapatai is.

A karácsonyi focikupán két körben mérkőztek meg egymással a csapatok, majd közülük a válogatón fennmaradt négy játszotta a helyosztó mérkőzéseket. Így alakult ki a sorrend, amely a Deák Ferenc Középiskolai Kollégium győzelmét hozta. Második helyen a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium csapata, harmadikon a Vay Ádám Szakközépiskola és Kollégium sportolói, a negyediken pedig az I. Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium focistái végeztek.

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka, Böröndi Gábor dandártábornok, valamint két társadalmi szervezet, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör, illetve a Debreceni Honvéd Horgász és Szabadidő Sportegyesület által is támogatott rendezvény végén kupákat, érmeket és okleveleket nyújtottak át a szervezetek képviselői. A díjkiosztó gálán Lippai Péter ezredes, a dandár parancsnokhelyettese elmondta: a focikupa amatőrök számára kiírt verseny volt, mégis a profi bajnokságok színvonalát idézte valamennyi csapat.

A rendezvény zárásaként Berkecz Gábor, a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégium igazgatója úgy fogalmazott, hogy a karácsonyi focikupa máris hagyománnyá vált, hiszen olyan ünnepi hangulatot teremtett, amely még közelebb hozta egymáshoz a jelen és a jövő katonanemzedékeit.