Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonás programok a „Hoki Tavaszon” – És Te készen állsz?

Szöveg: honvedelem.hu | Fotó: Kertész László archív felvétele, mvm.hu |  2023. május 3. 16:21

A Magyar Honvédség többek között toborzó sátorral, airsoft lövészettel, akadálypályával, challenge gyakorlatokkal, szimulátorral, lézeres céllövészettel és Gidrán bemutatóval várja május 4-én és május 9-én a magyar jégkorong válogatott felkészülési mérkőzéseire kilátogatókat az MVM Dome-ban és környékén.

mvm dome

Szlovéniával és Kanadával vív két látványosnak ígérkező felkészülési mérkőzést a „Hoki Tavasz” keretében a magyar jégkorong válogatott. Amellett, hogy a sportolók gőzerővel készülnek a meccsekre, a szurkolók is katonás programokkal hangolhatnak a találkozókra, hiszen a helyszín mellett már 17 órától – benn pedig 18 órától – a fent említett programokkal vár minden kedves érdeklődőt a Magyar Honvédség. A külső programok a mérkőzések előtt, míg a benti programok a meccsek alatt is látogathatók.

Mint közismert, a sport és a honvédelem között szoros kapcsolat áll fenn. Elég csak például az MH Sportszázad katonasportolóira gondolnunk – velük is lehet találkozni majd a bemutatókon – vagy arra, hogy mind a katonának, mind a sportolónak alapvető fontosságú a megfelelő fizikai felkészültség és a mindennapos (test)edzés.

A programok mellett a Magyar Honvédség más módon is segíteni fogja jégkorongosainkat: a május 4-ei, Szlovénia elleni mérkőzésen 500 katona és 500 honvéd kadét szurkol majd a válogatottért.

gidrán_archív