Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Látványos és eseménydús nyílt nap a műszakiaknál

Szöveg: honvedelem.hu |  2010. március 4. 6:46

2010. április 30-án, a hagyományoknak megfelelően kerül megrendezésre a „Műszakiak Napja” rendezvény, immár második alkalommal közösen a Rendőrség Napjával, Szentesen, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj laktanyájában, melyre a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Az egész napos rendezvényen a katonai programok sorában műszaki technikai eszközök, fegyverzettechnikai eszközök, katonai tábor kerül bemutatásra. Különböző katonai alakulatok bemutatói láthatók, a búvárok tevékenysége tekinthető meg a búvárbázison. A vízi gyakorlótéren – a vízállástól függően – lehetőség nyílik katonai kompon „utazni" a Tiszán.

 

A társszervek, a rendőrség és a tűzoltóság különleges bemutatókkal szórakoztatja a látogatókat.

Sportprogramok körében ismét meghirdetésre kerül a „Vörös Bika" műszaki erőpróbák vándorkupa verseny. Mellette a Honvéd Rákóczi Sportegyesület szervezésében különböző versenyszámokban nyílik lehetőség az erő, az ügyesség, a gyorsaság megmérettetésére.

Az alakulat Csapatmúzeumának megtekintése mellett kulturális programok, bemutatók, fellépések szórakoztatják a közönséget. A gyermekek számára játékos versenyek, ügyességi, szórakoztató programok biztosítják a kellemes kikapcsolódást.

A rendezvényre a szervezők szeretettel várnak minden aktív és nyugállományú műszaki katonát az ország bármely részéről, így az érdeklődő katonákat, a civil lakosságot, családokat, iskolákat, és mindenkit, aki egy kellemes, tartalmas, és szórakoztató napot szeretne eltölteni a műszaki katonák körében.

A részletes programról később adnak tájékoztatást.