MAGYAR HONVÉDSÉG ONLINE
MI VAGYUNK A CSAPAT

borito-20200727

Honvédelmi Hírek

20200812-miniszter-amerikai-nagykovet (5)

Modern légvédelmi rakéták a Magyar Honvédségnek

Modern amerikai rakétarendszerekkel erősítik majd a Magyar Honvédség légvédelmi képességeit - jelentették be augusztus 12-én, szerdán, Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai épületében. A Magyarország és a régió biztonsága szempontjából jelentős fejlesztésről Benkő Tibor honvédelmi miniszter, valamint David Cornstein, az Amerikai Egyesült Államok Magyarországra akkreditált nagykövete írt alá szándéknyilatkozatot.

20200810-KIKNYP3 (1)

Katonának tanulnék

Vannak fiatalok, akik már az általános iskolát követően komolyan érdeklődnek a katonai pálya iránt. Jó hír számukra, hogy már középiskolásként is aktívan tehetnek a haza védelméért, miközben elsajátítják a honvédelmi alapokat.

20200811-HPHAT

A kultúra közös értékünk

Együttműködési megállapodást írt alá augusztus 12-én, szerdán, Budapesten dr. Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára, és Zsuráfszky Zoltán, a Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság igazgatója.

20200813_btdc

Modern rakétákkal erősítik a légvédelmi képességet

A jövőbe mutató, Magyarország és a régió biztonsága szempontjából jelentős fejlesztésről írt alá szándéknyilatkozatot Benkő Tibor honvédelmi miniszter és David Cornstein, az Amerikai Egyesült Államok Magyarországra akkreditált nagykövete.

20200811-viztisztito 08

Elvégezték a negyedéves karbantartást

A szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred víztisztító századának katonái a napokban elvégezték az ADROWPU nagy teljesítményű tábori víztisztító berendezések előírt negyedéves karbantartását. A tábori körülmények között végrehajtott üzembe helyezés, üzemeltetés, valamint üzem közbeni és utáni karbantartás célja az üzembiztos működés, valamint a víztisztító képesség fenntartása volt.

20200811_mhp (2)

A térség stabilitásának megőrzése kiemelt feladat

Munkalátogatáson fogadta Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka Denis Tretinjak vezérőrnagyot, a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnokság parancsnokát augusztus 11-én, Budapesten.

Galériák

1596724808

Speciális önkéntes területvédelmi tartalékosok tettek esküt

Tartozz közénk!

Irány a sereg!

Válaszd hivatásnak a katonai pályát!

Jelentkezés

Biztos megélhetésre vágysz? Mersz felelősséget vállalni? Nálunk a helyed! Ne késlekedj!

Alkalmasság

Te megfelelnél? Próbáld ki magad! Az alkalmassági vizsga az első megmérettetés, vágj bele!

Kiképzés

Biztos megélhetésre vágysz? Mersz felelősséget vállalni? Nálunk a helyed! Ne késlekedj!

Próbaidő

Mutasd meg az elszántságod! Alapozd meg a karriered, legyél értékes tagja a csapatnak!
Szolgálati formák
Tartalekos_banner_500X390-1
20200813_napkepebanner
katonak a hataron - banner
meteorologia_banner
veszelyhelyzet - banner

Magyar Katonák a világban

Világtérkép
 • 20200811_kmk (1)

  Afganisztánban tartottak lövészetet a különlegesek

  Szinten tartó lövészetet hajtott végre a Magyar Honvédség Különleges Műveleti Kontingens a Mazar-e Sharif mellett létesült Camp Marmal tábor külső lőterén.

  1596082910

  Elismerések Afganisztánban

  Megtiszteltetésben részesült a Magyar Honvédség Biztosító Szakasza, mert az afganisztáni hadszíntéren Mazar-e Sharif Camp Marmal táborába települt TAAC North vezetés alá tartozó „Force Protection” század századparancsnoka a négy nemzet által alkotott kötelékből egy magyar katonát ismert el „A hónap harcosa” („Warrior of Month” ) címmel.

  1596082839

  Kegyeleti megemlékezések a Camp Marmal táborban

  A nyári hónapok sajnálatosan a megemlékezés időszakát jelentik az Afganisztánban szolgálatot teljesítő magyar katonáknak. Elhunyt honvédeink előtt rótta le tiszteletét az MH Nemzeti Támogató Elem a Mazar-e Sharif-i Camp Marmal táborban lévő Hősök Falánál.

  1596082125

  Dupla magyar siker a KFOR-ban

  Az MH KFOR Kontingens katonái a közelmúltban két alkalommal, áprilisban és júniusban is elnyerték A hónap katonája kitüntető címet a misszióban.

  1596081954

  Koszovóban is ünnepeltek a debreceni lövészek

  Az MH KFOR Kontingensben szolgálók nagy része az MH 5. Bocskai István Lövészdandár 39. lövészzászlóaljának katonája, így a lövészek napja Koszovóban, a Novo Seló-i táborban sem múlt el ünneplés nélkül.

  1596081933

  Bebizonyította felkészültségét a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj

  Zászlóaljszintű komplex gyakorlaton vett részt a KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj. A feladatba bevonták azokat az alegységeket is, amelyek riasztás estén együttműködnek a magyar katonákkal és különleges képességeikkel hozzájárulnak a feladatok sikeres teljesítéséhez.

  1596081650

  Lövésznap a Butmir-táborban

  I. Szent László király, a lövészek védőszentje tiszteletére egész napos rendezvénysorozatot szerveztek a szarajevói külszolgálatukat teljesítő katonák június 27-én. Az MH EUFOR Kontingensben szolgálók akadálypályával bővített sorversenyen, katonai műveltségi vetélkedőn, illetve paprikáskrumpli-főzőversenyen mérték össze tudásukat.

  1596080742

  Átadás-átvétel Afganisztánban

  21. váltásához érkezett az afganisztáni hadszíntéren tevékenykedő MH Nemzeti Támogató Elem. A koronavírus járvány miatt előírt tesztek elvégzését követően tünetmentesen érkezett meg a váltóállomány május 25-én állomáshelyére, a Mazar-e Sharif-i Camp Marmal táborba.

  1596080242

  Szarajevóban is ünnepeltek

  Összevont rendezvényen emlékeztek meg a magyar honvédelem napjáról, a hősök napjáról, a békefenntartók napjáról, valamint a pünkösdről a Bosznia-Hercegovinában szolgáló magyar békefenntartók május 30-án, a szarajevói Butmir-táborban.

  1596080040

  „Harcosok kihívása” Koszovóban

  Állománygyűléssel és sportversenyekkel ünnepelték a magyar honvédelem napját az MH KFOR Kontingens katonái Koszovóban, a Novo Seló-i táborban.

  Állami és katonai vezetők

  Magyarország címereHonvédelmi Minisztérium

  Dr. Benkő Tibor

  Dr. Benkő Tibor

  Honvédelmi miniszter
  Németh Szilárd

  Németh Szilárd

  parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes
  Dr. Vidoved Árpád

  Dr. Vidoven Árpád

  közigazgatási államtitkár
  Szabó István

  Szabó István

  Honvédelmi államtitkár

  Magyarország címereMagyar Honvédség Parancsnoksága

  Korom Ferenc

  Korom Ferenc vezérezredes

  a Magyar Honvédség parancsnoka
  Dr. Böröndi Gábor

  Dr. Böröndi Gábor altábornagy

  a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese
  Mihócza Zoltán

  Mihócza Zoltán altábornagy

  A Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke
  Kriston István

  Kriston István főtörzszászlós

  a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa

  Programajánló

  Tisztavatás - 2020. augusztus 20. Kossuth Lajos tér
  Augusztus
  20.
  1596199832
  1000 év katonái
  2020 Tisztavatás